مرغ ترش

مرغ ترش

مواد لازم:

مرغ یک عدد خردشده

پیاز متوسط یک عدد ساطوری شده

روغن مایع  ۶ قاشق غذاخوری

آب نارنج یا آبغوره نیم پیمانه

سبزی 300 گرم ساطوری شده (گشنیز، جعفری، شوید، تره، خلواش یا نعناع)

لپه 120 گرم

تخم‌ مرغ 2 عدد

نمک و فلفل : به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا مرغ  تکه تکه شده را تمیز بشویید و بگذارید تا خشک شود. سپس مقداری نمک روی آن بپاشید. روغن را در ظرفی ریخته و مرغ ها را درون آن سرخ کرده و در نهایت از ظرف خارج کنید.

پیاز را درون روغن بریزید و کمی تفت دهید تا طلایی شود، سبزی تازه را نیز به آن اضافه کرده و با پیاز کمی تفت دهید.

لپه را در ظرفی جداگانه با مقداری آب بپزید. پس از پخته شدن لپه ها، آنها را درون صافی ریخته و آبکش کنید. پس از آن که آب روی لپه ها کشیده شد آن را به مخلوط پیاز و سیر و سبزی اضافه کنید.

مرغ را نیز به خورش اضافه کرده و با مقدار نیم پیمانه آب جوش به همراه آبغوره به خورشت بیافزایید و درب آن را ببندید. خورشت باید به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم پخته شود تا جا بیافتد.

پس از آنکه مرغ پخته شد، نمک و فلفل را به میزان لازم به آن اضافه کنید.

در ظرفی جداگانه تخم مرغ ها را بشکنید و هم بزنید تا زرده و سفیده آن کاملا مخلوط شود. سپس آن را روی خورشت بریزید و مدت 5 دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ ها کاملا بپزد. سپس این خورشت را به همراه پلو  سرو کنید.

نکات لازم:

سبزی را به گونه ای اضافه کنید که مقدار گشنیز آن از بقیه بیشتر باشد. بقیه سبزی ها را به میزان یکسان می توانید اضافه کنید.

دقت داشته باشید که نعناع را در حد چند برگ اضافه کنید زیرا مقدار زیاد نعناع باعث تلخ شدن خورش می شود.

در محموده گیلان نوعی سبزی به نام خلواش وجود دارد که به جای نعناع از آن استفاده می کنند. اگر به این نوع سبزی دسترسی دارید می توانید از آن به جای نعناع استفاده کنید.

لپه را از قبل به مدت 5 الی 6 ساعت در آب بخیسانید و مرتب آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود و از طرفی زودتر بپزد.