کته

کته

مواد لازم:

برنج 4 پیمانه

آب 6 پیمانه

روغن 2 قاشق غذاخوری

نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

  ابتدا آب و نمک و روغن را می گذاریم کامل جوش بیاید و بعد برنج را به آن اضافه می کنیم. وقتی آب برنج کشیده شد، موقع دم کردنِ آن است. برنج را به شکل مخروطی در می آوریم.
    حرارت شعله را کم می کنیم و درِ قابلمۀ برنج دم کنی می گذاریم.
    اگر از پلوپز برای درست کردن برنج استفاده می کنید، دقت کنید که اندازۀ آب در ازای هر پیمانه برنج فقط یک پیمانه باشد. بهتر است درجهٔ ته دیگ را اول روی کمترین حد بگذارید و وقتی یک بار پلو پز خاموش شد، دوباره درجه را به دلخواه تنظیم کنید. هنگام استفاده از پلوپز نیز بگذارید آب کاملاً جوش بیاید و بعد برنج را داخل آن بریزید.

در صورتی که مایل باشید، می توانید در ازای هر پیمانه برنج، یک قاشق ماست ساده در آب و روغن بریزیم. به این صورت کته ای سفیدتر و خوشمزه تر، همراه با ته دیگی دلپذیرتر خواهید داشت. این مقدار برنج برای 4 تا 6 نفر کافیست. کته در مدت 40 دقیقه آمادۀ سرو می باشد.