خوراک عدسی

خوراک عدسی

مواد لازم:

عدس ریز 1 لیوان سر پر

پیاز داغ 1 عدد بزرگ

سیر 3 حبه

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه 1 قاشق غذاخوری

رب گوجه 1 قاشق غذاخوری سر پر

 

طرز تهیه:

از شب قبل عدس را با مقداری آب و کمی نمک بخیسانید. روز بعد آبکش کنید و مجدد بشویید. عدس را درون قابلمه ای متوسط ریخته و تا نیمه قابلمه آب بریزید. یعنی به اندازه 3 بند انگشت آب روی عدس باشد. حرارت هم متوسط باشد.درب قابلمه را هم نگذارید. اجازه بدهید با کمی نمک و یک قاشق غذاخوری آبلیمو عدس ها بپزند. آبلیمو برای خوشرنگ شدن عدسی هست و عدس ها موقع پخت سیاه نمی شوند.در طول زمان پخت پیاز را خرد کنید و با کمی روغن سرخ کنید و بعد نمک و کمی زردچوبه و دو سه حبه سیر را رنده کرده و اضافه کنید و اجازه بدهید با روغن سرخ شود رب گوجه را هم اضافه کرده و اجازه دهید با روغن سرخ شود تا بوی خامی رب از بین برود. بعد از پخت عئس پیاز و رب سرخ شده را به عدس اضافه کنید. آب عدسی هنوز تبخیر نشد و این آب تا آخر کار اندازه هست برای پخت و لعاب دادن به عدسی و حالا دیگر درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید عدسی حسابی جا بیفتد و لعاب بندازد. بعد از پخت کامل خوراک عدسی را نوش جان فرمایید.