خورش کرفس
مواد لازم:
گوشت گوسفندی بدون استخوان نیم کیلو
کرفس 1 عدد بزرگ
روغن 4 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
آبلیمو به مقدار لازم
نعنا و جعفری نیم کیلو
زردچوبه و نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
پیاز را خرد کرده با روغن تفت می دهیم کمی طلایی که شد گوشت و فلفل و زردچوبه را اضافه می کنیم.
سپس 4 لیوان آب در قابلمه میریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده و درب قابلمه را می گذاریم.
در ظرفی دیگر کرفس خرد شده را حدود 10 دقیقه با روغن تفت می دهیم. بعد از اینکه کرفس را تفت دادیم، آن را از قابلمه بیرون آورده و سبزی خرد شده را در قابلمه می ریزیم و حدود 10 تا 15 دقیقه تفت می دهیم. بعد از یک ساعت از پختن گوشت، سبزی را به همراه نمک به آن اضافه می کنیم. از آنجایی که با اضافه کردن سبزی، آب از حرارت می افتد، حرارت را زیاد می کنیم تا آب جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، حرارت را خیلی کم کرده و دوباره درب ظرف را می گذاریم.
حدود 1 ساعت بعد، کرفسی که تفت داده بودیم را اضافه می کنیم و دوباره حرارت را زیاد کرده و وقتی آب جوش آمد، حرارت را خیلی کم کرده و درب ظرف را می گذاریم. دلیل اینکه کرفس را دیرتر ریختیم این است که کرفس خیلی نرم نشود.
وقتی خورش جا افتاد، حرارت را خاموش کرده و آب لیمو تازه را اضافه می کنیم. اگر آب لیمو را در حین پختن اضافه کنید، تمام روغن خورش از بین می رود.