آبدوغ خیار

آبدوغ خیار

مواد لازم:

شیر 1 پیمانه

خامه نصف پیمانه

تربچه خرد شده 4 الی 5 عدد

گردوی خرد شده نگینی 10 الی 12 عدد کامل

سیزی خشک معطر ( نعناع ، جعفری ،ترخون، مرزه ، ریحون) 2 الی 3 قاشق غذا خوری

خیار خرد شده نگینی 4 الی 5 عدد

پیازچه خرد شده نگینی 2 عدد

نمک و فلفل به میزان دلخواه

کشمش پلویی 1 پیمانه

ماست 4 پیمانه

سبزی تازه خرد شده شامل پونه , ریحون و نعناع تازه ویا هر سبزی معطر دیگری

دوغ ترش 1 لیتر

طرز تهیه:

در ظرف مناسبی شروع به مخلوط کردن مواد می کنیم .ابتدا ماست را به همراه خیارخرد شده باهم مخلوط میکنیم و هم میزنیم و بعد به ترتیب بقیه مواد را با هم مخلوط میکنیم و به همراه ماست و خیار کاملا هم میزنیم. فقط بهتر است پیاز چه خرد شده را موقعه سرو غذا مخلوط کنید تا ممکن است آب بندازد و در بقیه مواد لیز شود و حالت خوش آینده در غذا پیدا نکند.
مخلوط آب دو خیار را به مدت 1 ساعت در بیرون یخچال نگه میداریم تا ترش تر و جا افتاده تر شود. اگر هنگام خوردن دوست داشتید خنک تر باشد میتوانید به مدت نیم ساعت در داخل یخچال گه دارید ولی برای خنکیش اصلا قالب یخ به اون اضافه نکنید چون ممکن است مزه آب پیدا کند .
حتما هم برای خوردن آب دو خیار از نان خشک استفاده کنید چون نان تازه داخل مواد خمیر میشود و طعم آن را خوشمزه نمیکند .
هنگاماضافه کردن نان خشک می توانید پیازچه های خرد شده را هم اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه نان خشک و پیاز چه در مواد بماند و بعد میل کنید .